goldenmainecoon_01.jpg


Pozdravljeni na moji spletni predstavitvi goldenmeinecoon.si vsi, ki želite zvedeti nekaj več o prečudovitih Maine Coon mačkah in vsi tisti, ki želite imeti na vašem domu Maine Coon mladička.
Ljubezen do teh »nežnih velikanov« je leta 2006 pripeljala do tega, da sem se (z veliko pomočjo družinskih članov) odločil in kupil prvo mačko pasme Maine Coon. In čeprav so za mano dolga leta (cca. 35 let) ljubezni in dela v akvaristiki, se nisem zavedal sprememb, katere bo (Shunshine Angyal – brown/black mackerel tabby) Miša (tako smo ljubkovalno imenovali našo prvo Maine Coon muco) prinesla v naša življenja. S svojim močnim značajem, inteligenco in igrivostjo je hitro osvojila vse člane družine. Že kot majhno smo jo peljali na razstave in lahko se pohvalimo z odličnimi rezultati (več o tem v rubriki razstave). Zdaj je Miša že odrasla in ima svoje prvo leglo (10.06.2007), tri prečudovita mladička (Arian, Aron in As) ampak je zaradi težke kotitve bila sterilizirana.
V mesecu juniju sem kupil svojo drugo Maine Coon mačko Escape's E-Sensual – black & white, ljubkovalno Piko, z odličnim rodovnikom in izredno ljubkega značaja. Pika je popolnoma drugačna od Miše, ne samo po zunanjosti ampak tudi po značaju. Veliko je mirnejša in ni tako vzvišena kot Miša (katera bo verjetno za vedno ostala »gospodarica« svojega ozemlja).
Zdaj, ko smo doživeli izkušnjo prvega legla mladičev in, ko smo ugotovili kakšno veselje so prinesli s svojo razigranostjo smo se odločili za ljubiteljsko vzgojo te prečudovitve pasme. Želimo predvsem povdariti, da nam je pomembno vzgojiti zdrave in prijazne Maine Coon mladičke, takšne, ki bodo novim lastnikom v veselje.
Naše mačke (in mladički) niso zapirane v kletke, gibljejo se prosto po vseh prostorih – življenje si »delimo« z njimi in one nam vračajo ljubezen na svoj poseben način.
goldenmainecoon_02.jpg
Vabim vas, da obiščete tudi ostale strani, kjer boste zvedeli še več o mačkah Maine Coon, oglejte si galerijo slik ... in vrnite se spet.

Franjo Kovačič
SI*Golden Maine coon | Maine Coon Cattery | Slovenija
Vir, Šaranovičeva 25/a
SI - 1230 Domžale
Telefon: 041 621 201
Faks: 01 722 08 41
E-mail: info[at]goldenmainecoon[dot]si
www.goldenmainecoon.si